Hoe ziet het ideale kerstpakket van 2023 er uit?

Originele kerstpakketten 2023

Het is moeilijk om precies te voorspellen wat mensen elk jaar van hun baas willen, maar nu de Kerst van 2023 er aan gaat komen, wat moet het ideale kerstpakket van 2023 dan gaan zijn?

Zelfs voor ons als producent en leverancier van kerstpakketten is het moeilijk te voorspellen wat er in de toekomst in een kerstpakket gaat zitten. Dit is van veel factoren afhankelijk, bijvoorbeeld de bedrijfscultuur, de individuele voorkeuren van de werkgever en maatschappelijke en technologische veranderingen. Daarnaast wordt bij kleine én grote bedrijven vaak gekozen voor kerstpakketten op maat. Uiteraard kunnen we met onze ervaring van meer dan 15 jaar een goede indicatie geven wat voor kerstpakketten in 2023 er uit zullen springen.

Verschillen met voorgaande jaren

Kerst is het feest van samen zijn met de familie, vrienden en collega’s. Het feest gaat hand in hand met veel eten, drinken en natuurlijk de kerstcadeaus. En omdat we niet graag onderdoen voor elkaar, geven we in elk geval niet te weinig weg. Helaas verdwijnt daarom na Kerst een grote hoeveelheid goedbedoelde cadeaus in de prullenbak, op Marktplaats of jarenlang in de kast. Dat is iets dat we bij anderen leveranciers steeds terug zien komen. Bij Fitbox focussen we ons op (her)bruikbare cadeaus waar je echt wat aan hebt voor langdurig gebruik.

In 2019 en 2020 zagen we veel vraag naar actieve en gezonde kerstpakketten. Dit kwam voornamelijk omdat medewerkers die veel meer thuis werkte door de pandemie. Hierdoor was de wens van de werkgever sterker om collega’s te motiveren om gezond te blijven en actief bezig te zijn. Omdat veel mensen thuis moesten werken, zagen we een enorme vraag naar brievenbuspakketten.

Duurzame kerstpakketten blijvend populair

Ook duurzaamheid was een belangrijke factor in de kerstpakketten van voorgaande jaren. Voor en tijdens de feestdagen wordt er enorm veel geconsumeerd. Als het feest dan voorbij is gaan er helaas veel etenswaren en andere overtollige spullen de prullenbak in. Met een duurzaam kerstpakket geeft jouw bedrijf een goed signaal af om bewuster om te gaan met onze aarde.

We zien dit ook in ons duurzame kerstpakketten onderzoek naar de meest duurzame provincie als het gaat om kerstpakketten. In Flevoland bestelden naar verhouding de meeste bedrijven duurzame kerstpakketten in 2022. Flevoland eindigt daarmee net boven de provincie Utrecht, dat vorig jaar de eer had de duurzaamste provincie te zijn als het gaat om kerstpakketten. Drenthe is de provincie waar naar verhouding het minste aantal duurzame kerstpakketten zijn besteld. 

Wat zit er in het kerstpakket van 2023?

In het algemeen kan een kerstpakket van een baas een verscheidenheid aan artikelen bevatten, zoals geschenken, kaarten en andere tekenen van waardering voor het harde werk en de bijdragen van de werknemers. Het kan ook items bevatten die teambuilding en moraal bevorderen, zoals groepsactiviteiten of ervaringen. Belangrijkste vinden wij, is dat je iets geeft waar de ontvanger ook echt iets aan heeft.

Uiteindelijk zal de inhoud van een kerstpakket afhangen van de specifieke behoeften en voorkeuren van de werknemers en het bedrijf, de doelstellingen en kernwaarden van het bedrijf. Bij Fitbox kan al vanaf 1 stuk een kerstpakket samengesteld worden. Wij vinden het belangrijk dat je een origineel, gezond én duurzaam cadeau kan geven aan de personen die je dierbaar zijn. Dus ook als je als bedrijf speciale doelstellingen en kernwaarden zou uit willen lichten.

De energieprijzen zullen dit jaar niet veel gaan dalen. Zowel werkgevers als werknemers zullen hier dus in 2023 mee te maken blijven krijgen. Het energieplafond moet een deel van deze stijging opvangen, maar voor grote bedrijven is dat een druppel op een gloeiende plaat.

Producten die tijdloos zijn en het altijd goed doen in een duurzaam en origineel kerstpakket zijn de Fitwatch uit de Energy lijn en de Relaxpillow uit de Relax lijn. Iets dat altijd handig is, is minder trendgevoelig en zorgt ook er voor dat een medewerker vaker aan het pakket en jouw bedrijf herinnerd wordt.

Wat vinden medewerkers niet leuk om te krijgen in 2023?

Na 15 jaar weten we eigenlijk best wel goed wat medewerkers niet leuk vinden om te krijgen in het kerstpakket. Dat is in 2023 niet veranderd. Natuurlijk kun je altijd kiezen om een origineel kerstpakket aan te vullen met meer traditionele geschenken zoals een mooie fles wijn, hartige snacks of popcorn. Die vraag krijgen wij dan ook regelmatig. Maar onze Mix & Match filosofie gaat er altijd vanuit dat een product past bij de boodschap van het pakket. Je zult dus geen zak goedkope chips zien of zoutjes die na een dag al taai zijn.

Kerstpakketten voelen soms aan als een box vol glimmende dingen waarvan je je afvraagt: “Wat moet ik hiermee?” Medewerkers waarderen het als hun kerstpakket gevuld is met bruikbare items, zodat ze niet direct na het uitpakken al aan de grote schoonmaak hoeven te beginnen. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou droge taaie crackers als je ook iets kunt krijgen dat het hele jaar door van pas komt? Ga voor een origineel kerstpakket in 2023. Dan zit je altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *