Fairtrade producten passen perfect in een duurzaam kerstpakket

Fairtrade is een wereldwijd bekend merk. Het welzijn van onze medemens staat centraal, en dit kan gestimuleerd worden door Fairtrade producten te kopen. Het is essentieel om buitenlandse producten tegen een rechtvaardige prijs aan te schaffen. Fitbox heeft zich hier al jaren voor ingezet en was een van de eerste die Tony Chocolonely introduceerde in de kerstpakkettenmarkt. Tegenwoordig heeft Fitbox een uitgebreid aanbod van kerstpakketten met Fairtrade artikelen.

Wat is Fairtrade?

fairtrade-logo-fitbox

Fairtrade bestaat al sinds 1959 en probeert producten uit het buitenland te verkopen tegen een eerlijke prijs. Een bekend keurmerk is bijvoorbeeld Max Havelaar. Dit keurmerk komt uit Nederland en is al jaren een wereldwijd bekend keurmerk van Fairtrade. Eerlijke handel met handelspartners in Afrika, Azië en Zuid-Amerika en bestrijding van armoede is de missie.

Fairtrade past in een duurzaam kerstpakket

Natuurlijk is het mogelijk om Fairtrade producten te verkopen in een winkel of webshop. Maar Fairtrade producten passen ook uitstekend in een duurzaam kerstpakket. Het is een mooie manier om vanuit je bedrijf je collega’s bewust te maken van arbeidsomstandigheden van boeren van de alledaagse producten als chocolade en koffie. Daar waar mogelijk biedt Fitbox als kerstpakkettenleverancier vooral Fairtrade varianten aan. Aansluitend op de kerstgedachte, maar ook in het kader van onze bedrijfsfilosofie en met het oog op MVO, waar onze klanten vaak veel aandacht aan besteden.

Een Fairtrade geschenk

In de duurzame geschenkpakketten van Fitbox zijn ook diverse Fairtrade producten verwerkt. Het Fitbox Taste pakket bevat bijvoorbeeld ook Fairtrade Curry, Fairtrade noodles en Fairtrade kokosmelk. Met zo’n geschenk maak je niet alleen je medewerkers blij, maar draag je meteen een steentje bij aan een betere wereld.

Fairtrade feiten:

  • Er zijn zo’n 2 miljoen producenten in ontwikkelingslanden die onderdeel zijn van Fairtrade
  • Er zijn 35.000 soorten producten te koop wereldwijd met het Fairtrade logo
  • Er zijn 6 miljoen mensen in ontwikkelingslanden die direct of indirect profiteren van Fairtrade
  • 60% van de Nederlandse huishoudens koopt wel eens Fairtrade producten
  • Vooral jongeren onder de 30 jaar en ouderen boven de 65 jaar kopen Fairtrade producten
  • 90% van al die Fairtrade producten worden verkocht via supermarkten en wereldwinkels, de overige 10% dus in producten zoals een kerstpakket.
  • 65% van alle Fairtrade producten die in Nederland worden verkocht zijn bananen en koffie en het is erg belangrijk om ook andere producten te kopen die Fairtrade zijn of op een andere manier rekening houden met de wereld en onze medemensen
  • Afgelopen jaar gingen er zo’n 21.771.034 kilo Fairtrade bananen over de toonbank