Een Fairtrade kerstpakket

Kerstpakket-Fairtrade

Fairtrade is wereldwijd bekend. Het is belangrijk dat er voor onze medemens wordt gezorgd en dat kan onder andere door de aankoop van Fairtrade producten. Het is van belang om producten uit het buitenland te kopen tegen een eerlijke prijs. Fitbox werkt hier al jaren aan mee en was bijvoorbeeld een speler van het eerste uur die Tony Chocolonely inzet in de markt van kerstpakketten. Inmiddels biedt Fitbox een zeer breed assortiment aan kerstpakketten met Fairtrade producten.

Wat is Fairtrade?

Fairtrade bestaat al sinds 1959 en probeert producten uit het buitenland te verkopen tegen een eerlijke prijs. Een bekend keurmerk is bijvoorbeeld Max Havelaar. Dit keurmerk komt uit Nederland en is al jaren een wereldwijd bekend keurmerk van Fairtrade. Eerlijke handel met handelspartners in Afrika, Azië en Zuid-Amerika en bestrijding van armoede is de missie.

De zakelijke kant van Fairtrade

Er is natuurlijk ook een zakelijke kant. Zo is het mogelijk om Fairtrade producten te verkopen in een winkel of webshop. Maar Fairtrade producten passen ook uitstekend in een kerstpakket of eindejaarsgeschenk. Tot slot is het bijvoorbeeld mogelijk om in de bedrijfskantine Fairtrade producten aan te bieden. Er zijn tal van partners voor het bedrijfsleven, zoals Hero, Ben & Jerry’s en Van Gilse. Daar waar mogelijk biedt Fitbox als kerstpakkettenleverancier juist Fairtrade varianten aan. Aansluitend op de kerstgedachte maar ook in het kader van onze bedrijfsfilosofie en met het ook op MVO, waar onze klanten vaak veel aandacht aan besteden.

Een Fairtrade geschenk

In de unieke geschenkpakketten van Fitbox zijn ook diverse Fairtrade producten verwerkt. Zo zit er Fairtrade groene thee in het Tea Relax pakket en is de Tony’s Chocolonely uit het Balance Pakket een veel gekozen item. Het Fitbox Taste pakket bevat bijvoorbeeld ook Fairtrade Curry, Fairtrade noodles en Fairtrade kokosmelk. Met zo’n geschenk maak je niet alleen je medewerkers blij, maar draag je meteen een steentje bij aan een betere wereld.

Fairtrade feiten:

– Er zijn zo’n 2 miljoen producenten in ontwikkelingslanden die werken onder Fairtrade condities
– Er zijn 6 miljoen mensen in ontwikkelingslanden die direct of indirect profiteren van Fairtrade
– 60% van de Nederlandse huishoudens koopt Fairtrade producten
– Vooral jongeren onder de 30 jaar en ouderen boven de 65 jaar kopen Fairtrade producten
– 90% van al die Fairtrade producten worden verkocht via supermarkten en wereldwinkels
– 65% van alle Fairtrade producten die in Nederland worden verkocht zijn bananen en koffie en het is erg belangrijk om ook andere producten te kopen die Fairtrade zijn of op een andere manier rekening houden met de wereld en onze medemensen
– Afgelopen jaar gingen er zo’n 21.771.034 kilo Fairtrade bananen over de toonbank