MVO kerstpakketten

Een maatschappelijk verantwoord kerstpakket is steeds belangrijker

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een wezenlijk onderdeel van Fitbox. Het is ook een continu traject. Het is iets wat nooit af is, maar wel stapje voor stapje beter gaat. Wij proberen dit MVO wiel niet zelf uit te vinden, maar gaan graag in gesprek met klanten, leveranciers, collega’s en met jou! Dit zijn onze MVO pijlers:

Samen maken we de wereld beetje bij beetje duurzamer!

Bewust, gezond en duurzaam ondernemen, dat is waar wij voor staan.
Het verduurzamen van de kerstpakkettenmarkt is ons doel en is al volop in gang gezet.

Motiverende en Maatschappelijk Verantwoorde kerstpakketten

Kerst is in deze tijd ook een feest van overvloedig consumeren. Kerstpakketten in traditionele vorm met ongezonde en overbodige producten dragen hieraan bij. Het is daarom ons doel om al deze kerstpakketten in Nederland te veranderen in gezonde en duurzame varianten. Zo willen wij bijdragen aan een vitaler Nederland en een Nederland met minder afval. 

Kerstpakket kiyoh-logo-t

100% van onze klanten beveelt ons aan

“Wij kiezen bewust voor verantwoorde en motiverende kerstpakketten. Verantwoord omdat onze cadeaus rekening houden met de planeet en de mensen die erop leven. Ook omdat onze non food kerstgeschenken zijn bedoeld voor langdurig gebruik en wegwerpproducten vervangen (ook al zijn sommigen van kunststof). Onze cadeaus zijn motiverend, omdat ze een gezonde levensstijl stimuleren.”

Kees Hoksbergen
Directeur FITBOX

Mens & Milieu

Wij vinden het belangrijk om te ondernemen met oog voor onze aarde en de mensen die erop leven.
Wij kiezen hier ook onze leveranciers op uit. 

Als het gaat om onze food producten dan werken wij, waar mogelijk, met biologische en/of fairtrade voedingsproducten. 

Onze chocolade producten hebben het keurmerk Rainforest Alliance.

De geschenken in onze pakketten zijn bedoeld voor langdurig gebruik en stimuleren een gezonde of bewuste levensstijl. Ook al zijn sommigen van kunststof, het zijn geen wegwerpproducten of producten die na een keer gebruiken in de prullenbak belanden.

Bij alle non food producten zien we erop toe dat deze niet onder discutabele omstandigheden worden geproduceerd. Dit doen wij door middel van een Code of Conduct. Hierin staan de basisprincipes en uitgangspunten van ethisch gedrag beschreven waar fabrikanten zich aan dienen te houden. 

Wij zien toe op een passend voorraadbeleid. Zijn er toch producten over, dan worden deze na de kerst aan de Voedselbanken Nederland gedoneerd.

Voor het inpakken van de kerstpakketten zetten wij de hulp in van van sociale werkplaatsen en wij betrekken hierbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Goede doelen helpen

Een vast deel van de opbrengst van diverse kerstpakketten gaat naar goede doelen.
Dit betreffen:

Trees for All is een organisatie die bossen plant over de hele wereld om op deze manier te werken aan co2 reductie. Dit goede doel steunen wij met een vast deel van onze opbrengst.

Stichting de Pollinators is een stichting die zich inzet voor bestuivende insectensoorten, ten gunste van de biodiversiteit. Dit goede doel steunen wij met een vast deel van onze opbrengst.

Verpakken en verzenden

We hebben ons tot doel gesteld om onze producten zo duurzaam mogelijk bij de ontvanger te krijgen.
Wij doen hiervoor het volgende:

Wij maken enkel gebruik van verpakkingen met FSC keurmerk. Dit is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties.

Wij gebruiken nauwelijks nog opvulmateriaal, maar kiezen een zo passend mogelijke verpakking. Door middel van een shredder hergebruiken we oud karton, van bijvoorbeeld onze leveranciers en maken daar beschermingsmateriaal van voor bijvoorbeeld het versturen van glaswerk.

Wij minimaliseren het gebruik van bestelbusjes door voor de bezorging van pakketten te kiezen voor fietskoeriers. Dit gebeurd al in 60 steden in Nederland. Transportmiddelen die we gebruiken voor onze logistiek (in en om het magazijn) zijn allemaal elektrisch (en gebruiken geen fossiele brandstoffen). De energie hiervoor en voor al onze andere bedrijfsactiviteiten wekken wij zelf op door middel van onze zonnepanelen.

Een duurzaam kerstpakket is:

Een kerstpakket waarvoor in de gehele keten van vervaardiging van de kerstcadeaus tot aan de aflevering bij de ontvanger duurzame keuzes zijn gemaakt:

Een duurzaam kerstpakket bevat non food kerstgeschenken die gezondheid stimuleren, voor langdurig gebruik zijn en geproduceerd en geleverd zijn door fabrikanten die de code of conduct (voor ethisch gedrag) hebben getekend.

en/of

Het kerstpakket bevat food kerstgeschenken die het fairtrade keurmerk bevatten ofwel biologisch geproduceerd zijn.

Het kerstpakket is uitsluitend verpakt middels karton met het FSC keurmerk, zonder kunststof opvulmateriaal of in geval van glas alleen met gerecycled kartonnen opvulmateriaal.

Het kerstpakket is geleverd door fietskoeriers of koeriers met een duurzaam karakter.

Het kerstpakket is samengesteld door een bedrijf dat gebruik van fossiele brandstoffen in zijn geheel uitsluit. Er wordt dus uitsluitend duurzaam opgewekte energie gebruikt en de logistieke hulpmiddelen zijn 100% elektrisch. De samensteller draagt bovendien een deel van de opbrengst af aan duurzame goede doelen en doneert overtollige voorraad aan de voedselbank. 

Bekijk onze duurzame kerstpakketten.

Offerte voor kerstpakketten aanvragen

Vraag makkelijk en snel een MVO kerstpakketten offerte aan. Binnen 24 uur een passende offerte.

Kerstpakket brochure Fitbox

Brochure met kerstpakketteninspiratie

Vrijblijvend de MVO kerstpakketten brochure aanvragen met bijna 100 verschillende kerstpakketten.

Vergelijk & bestel kerstpakketten

Ruim aanbod van MVO kerstpakketten. voor jou en jouw collega’s als eindejaarsgeschenk van 2022.