Maatschappelijk Verantwoorde kerstpakketten

MVO kerstpakket

Het grootste deel van onze non-food geschenken in de Fitbox kerstpakketten is afkomstig van Fitlabel, ons eigen label, waar we bijzonder trots op zijn! Items van hoge kwaliteit en met zorg samengesteld. Uiteraard zijn deze items niet met behulp van arbeid onder discutabele condities tot stand gekomen. Dit blijkt uit het feit dat we met al onze fabrikanten werken op basis van een uitgebreide Code of Conduct. Hierin staan de basisprincipes en uitgangspunten van ethisch gedrag beschreven waar fabrikanten zich aan dienen te houden.

Duurzame geschenken en verpakkingen

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt bij het samenstellen van onze kerstpakketten. We bieden waar mogelijk een Fairtrade of biologische variant of items met een UTZ aan. We selecteren daarnaast geschenken en verpakkingen die zoveel mogelijk duurzaam of klimaatneutraal geproduceerd zijn. Onze kartonnen verpakkingen zijn bijzonder geschikt voor hergebruik, hetgeen verspil verminderd. Ook maken we slechts bij uitzondering gebruik van opvulmateriaal doordat we de verpakkingen zo passend mogelijk inzetten.

Logistiek

Vanuit onze twee energie neutrale voorraadlocaties in het midden van het land leveren wij onze originele kerstpakketten. Het wagenpark van Fitbox is milieubewust gekozen. Daar waar beschikbaar voorzien van start-stopsystemen en we maken gebruik van zo effectief mogelijk opgezette routes – beiden in het belang van beperkte CO2-uitstoot. Voor diverse logistieke processen zetten we medewerkers in met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor het inpakken van de kerstpakketten maken we onder meer gebruik van sociale werkplaatsen. Op andere afdelingen werken we met studenten die in het kader van hun opleiding werkervaring opdoen in de functie van stagiaire of BBL-student.

Charitatief

Ook werkt Fitbox mee aan gezondheid en welzijn in Nederland. Deels met gezonde kerstpakketten die een gezonde leefstijl bevorderen, maar ook in bredere zin. Zo is de Fitbox ontstaan in samenwerking met de Hartstichting en steunen we daarnaast het Fonds Gehandicaptensport, Oxfam Novib, KWF, het Wereld Natuur Fonds en Cliniclowns.