MVO kerstpakketten

Duurzame geschenken en verpakkingen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor jou belangrijk. Voor ons ook! Een MVO kerstpakket is een uitstekende manier om het jaar goed af te sluiten en relaties en medewerkers te bedanken. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt bij het samenstellen van onze kerstpakketten. We bieden waar mogelijk een Fairtrade of biologische variant of items met een UTZ aan. We selecteren daarnaast geschenken en verpakkingen die zoveel mogelijk duurzaam of klimaatneutraal geproduceerd zijn. Onze kartonnen verpakkingen zijn bijzonder geschikt voor hergebruik, hetgeen verspil verminderd. Ook maken we slechts bij uitzondering gebruik van opvulmateriaal doordat we de verpakkingen zo passend mogelijk inzetten.

MVO kerstpakket

Het grootste deel van onze non-food geschenken in de Fitbox kerstpakketten is afkomstig van Fitlabel, ons eigen label, waar we bijzonder trots op zijn! Fitlabel is opgezet met MVO als uitgangspunt. Items van hoge kwaliteit, maatschappelijk verantwoord en met zorg samengesteld. Uiteraard zijn deze items niet met behulp van arbeid onder discutabele condities tot stand gekomen. Dit blijkt uit het feit dat we met al onze fabrikanten werken op basis van een uitgebreide Code of Conduct. Hierin staan de basisprincipes en uitgangspunten van ethisch gedrag beschreven waar fabrikanten zich aan dienen te houden.

Welke producten van ons je ook toevoegt aan jouw kerstpakketten, want elk pakket is op maat samen te stellen, het is altijd maatschappelijk verantwoord. Zorgeloos maatschappelijk verantwoord ondernemen maken we samen makkelijk door een van de Fitbox kerstpakketten.

Logistiek

Vanuit onze energie neutrale voorraadlocatie in het midden van het land leveren wij onze originele kerstpakketten. Het wagenpark van Fitbox is milieubewust gekozen. Daar waar beschikbaar voorzien van start-stopsystemen en we maken gebruik van zo effectief mogelijk opgezette routes – beiden in het belang van beperkte CO2-uitstoot. Voor diverse logistieke processen zetten we medewerkers in met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor het inpakken van de kerstpakketten maken we onder meer gebruik van sociale werkplaatsen. Op andere afdelingen werken we met studenten die in het kader van hun opleiding werkervaring opdoen in de functie van stagiaire of BBL-student. Dus niet alleen MVO, maar ook Maatschappelijk Betrokken. Dat vinden wij erg belangrijk!

Charitatief

Ook werkt Fitbox mee aan gezondheid en welzijn in Nederland. Deels met gezonde kerstpakketten die een gezonde leefstijl bevorderen, maar ook in bredere zin. Zo is de Fitbox ontstaan in samenwerking met de Hartstichting en steunen we daarnaast het Fonds Gehandicaptensport, Oxfam Novib, KWF, het Wereld Natuur Fonds en Cliniclowns.

Met een MVO eindejaarsgeschenk hoef je geen zorgen meer te hebben en doe je direct mee om het kerstpakket zo inclusief mogelijk te maken. Bekijk onze MVO duurzame kerstpakketten.