Waarom een gezond kerstpakket?

Kerstpakket Sport Gezond

Het is natuurlijk altijd leuk om iets te krijgen. Zomaar, of als bedankje.
Maar het meest besproken cadeau bij de koffieautomaat, dat is uiteraard het kerstpakket!

In het begin van de 19e eeuw was het gebruikelijk om kerstpakketten te geven omdat je het beste voor had met de mensen waar je mee samenwerkt. Zo kregen bijvoorbeeld alle medewerkers van een boerderij een pakket van het boeren echtpaar en kregen de Nederlandse beroepsmilitairen zelfs wanneer ze op missie waren een kerstpakket. Op deze manier is dit gebruik compleet ingeburgerd.

En, iets geven omdat je het beste voor hebt met je collega’s? Dan is het toch eigenlijk heel logisch om een gezond kerstpakket in te zetten?

Met een gezond kerstpakket geef je iets van betekenis

Welke boodschap geef je af wanneer je voor jouw organisatie of afdeling een verantwoord en gezond kerstpakket overweegt in te zetten?

– Je vindt het belangrijk dat het goed met iemand gaat
– Je laat zien dat je jouw collega’s een goede gezondheid wenst
– Je helpt om goede voornemens te verwezenlijken
– Je brengt over dat het belangrijk is om gezonde medewerkers te hebben, waardoor men eerder terughoudend zal zijn met verzuim

Is dat dan een sportpakket?

Dat kan, maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn diverse thema’s die passen bij een gezonde leefstijl. Denk aan een kerstpakket waarmee je lekker en gezond fruit kunt verwerken in je maaltijden, of een geschenkpakket om de lekkerste salades mee te maken. Er zijn diverse manieren en Fitbox helpt je graag om een keuze te maken. Bekijk ons assortiment en laat je inspireren!

Verantwoorde alternatieve kerstpakketten

Er zijn natuimage-5230816urlijk ook andere opties die niet met gezond eten en drinken of met sporten en bewegen te maken hebben en die toch nét even iets extra’s bieden. Zo zijn er ook duurzame kerstpakketten die indirect bijdragen aan een betere wereld. De Fitbox Taste is bijvoorbeeld een kerstpakket boordevol duurzame gadgets. En per verkocht pakket wordt bovendien gedoneerd aan drinkwaterprojecten in Nepal via Simavi.simavi-social-square

Daarnaast is het ontwikkelteam van Fitbox momenteel bezig met het opzetten van een kerstpakkettenlijn waarin Mindfulness een grote rol speelt. Een geschenk waarmee je bijdraagt aan een goede balans tussen werk en privé en aan mentale vitaliteit. Kortom, wanneer je zoekt naar een kerstpakket waarin je nét even wat meer kunt meegeven zijn er genoeg mogelijkheden. Wil je meer weten over de mogelijkheden, of heb je hierover zelf een goed idee? Neem dan gerust contact op met het team van Fitbox.