Kerstpakket Smoothie

Kerstpakket Smoothie Smoothiemaker

Smoothies zijn lekker en gezond. Tijdens de zomer zijn er voldoende verse groenten- en fruitsoorten beschikbaar, maar als het najaar in aantocht is, heb je toch wat extra vitamines en mineralen nodig. In dit artikel lees je alles over deze populaire toevoeging op je voedingspatroon.

De gezonde smoothie

Een smoothie is vaak wat dikker en minder glad qua structuur dan een vruchtensap. Dit komt door de vezels die erin zitten. In een sapje zitten deze vezels vrijwel niet meer. Een uitgebalanceerde smoothie zit boordevol vitamines en mineralen. Maar daarmee ben je er nog niet, je hebt namelijk ook stoffen nodig om deze vitamines en mineralen te verwerken. Het toevoegen van zuivel en noten of zaden is daarom een verrijking van de smoothie. In de mond worden deze extra ingrediënten gemengd met het speeksel. Daarin zitten al enzymen, en dan met name de enzymen die je nodig hebt om zetmelen en fruitsuikers te kunnen verteren. Je kunt smoothies met fruit maken, een smoothie met groenten of een combinatie van groeten en fruit. Met onze Smoothiepakketten kun je zoveel verschillende smoothies maken als je maar wilt.

Misverstanden over smoothies

Er bestaan echter ook misverstanden over smoothies:
1. Zo zou volgens sommigen een fruitsmoothie even gezond zijn als een smoothie met groenten, maar in fruit zitten veel meer natuurlijke suikers die niet altijd gezond voor je zijn. Kies daarom liever voor een combinatie van groenten en fruit.
2. Een smoothie is geen maaltijd maar een aanvulling daarop.
3. Niet alle groenten en fruit zijn gezond! Je kunt het beste kiezen voor onbespoten groente en fruit, want eventuele pesticiden maken je smoothie er niet gezonder op.
4. Doordat groenten en fruit veel koolhydraten bevatten, geven ze je snel energie. Maar alleen daarmee ben je er nog niet. Om je bloedsuikerspiegel op peil te houden, is het verstandig om proteïnen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een eetlepel notenpasta of proteïnepoeders. Je voelt je hierdoor langer vol en ze geven je goede energie!

Tip: Je kunt een smoothie ook eten met een lepel zodat je niet het gevoel hebt dat je alleen iets gedronken hebt. Door wat nootjes en bijvoorbeeld cacaonibs toe te voegen, valt er ook echt iets te kauwen. Uiteraard is het dan wel van belang een goede blender te kopen, zodat de mesjes die erin zitten de verschillende ingrediënten kunnen verwerken. De luxe blender in onze smoothie kerstpakketten is hier uitermate geschikt voor.

Geef gezondheid cadeau

Met deze luxe blender maak je in een handomdraai de lekkerste drankjes. De schenkkan heeft een inhoud van 1,5 liter en handige recepten in en op de verpakking. Smoothies zijn lekker, leuk om te maken en bovendien gezond. Perfect voor in de winter als kerstpakket voor een collega of medewerker. In het Smoothie Basis pakket zit,naast de luxe blender, een trendy foodsprayer. Met deze foodsprayer kun je een frisse en intense smaak geven aan je smoothie, door bijvoorbeeld citroenen, sinaasappels of limoenen tsmoothiee gebruiken. De RVS fruitset bestaat uit een citrusschiller, appelboor en een parisiennelepel. Handige tools bij het maken van sappen en smoothies. Natuurlijk kunnen de notenmix en fruitmix niet ontbreken die in het Smoothie Extra pakket zitten. Noten bevatten veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze maken je maaltijd ook voedzamer en geven je smoothie een lekkere bite. Tot slot maakt het leuke 500 sappen & smoothies boek dat in het Smoothie Exclusief pakket zit, een luxe personeelsgeschenk compleet. De mooiste kleurenfoto’s, uitgebreide recepten en instructies maken dit boek de meest complete ‘receptenbijbel’ voor het maken van de meest uiteenlopende sappen en smoothies

Gezonde smoothie recepten

Een goed begin van de dag
De wortel, avocado, mango en limoen smoothie is makkelijk te maken en heeft een frisse oranje kleur. Deze smoothie met groente en fruit is een goed begin van de dag!wortel-pastinaak-mango-smoothie-610x300

Ingrediënten voor 2 personen:
– 300 gram winterpeen
– 1 avocado
– 1 mango
– 1/2 limoen (het sap)
– 7,5 gram munt (optioneel)
– 1 glas water

Het gezonde tussendoortje vol eiwitten
De yoghurt smoothie is een smoothie met veel zuivel. Zo krijg je nog meer goede voedingsstoffen binnen. Dit is een heerlijke smoothie voor tussendoor!rode-kool-banaan-druiven-smoothie-610x300

Ingrediënten voor 2 personen:
– 3 sinaasappels
– 1 banaan
– 75 gram frambozen
– 6 eetlepels Griekse yoghurt

De groene smoothie
Deze combinatie is een traditionele groene smoothie. Bladgroente met wat fruit, groen van kleur en natuurlijk ook weer boordevol vitaminen, mineralen en vezels!komkommer-banaan-witte-druiven-smoothie-610x300

Ingrediënten voor 2 personen:
– 200 gram spinazie
– 1 banaan
– 250 gram ananas, vers in stukjes
– 1 glas water