Gezonde voeding

Kerstpakket Gezonde Voeding

Duurzame inzetbaarheid is een bekend begrip in het bedrijfsleven. Maar hoe creëer je het? Gezonde voeding is hierbij één van de sleutelwoorden! Maar hoe stimuleer je dit nu het beste bij de collega’s binnen je organisatie?

Waarom is gezond zo belangrijk?
Eigenlijk weet iedereen dat gezonde voeding belangrijk is. Het zorgt ervoor dat het lichaam goed blijft functioneren en dat je fit bent en blijft. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt echter dat 43% van de mensen het moeilijk vindt om een gezond eetpatroon te creëren. Een gemiste kans, want gezonde voeding is ook nog eens erg leuk en lekker!

Makkelijk gezond
Twee ons groente en twee stuks fruit per dag. Een bekend begrip! Er is een leuke en lekkere manier om eenvoudig meer dan genoeg groente en fruit binnen te krijgen: smoothies!
Smoothies zitten boordevol vitamines en zijn bovendien leuk om te maken. Ze kunnen bestaan uit talloze combinaties groente of fruit. Om gezonde voeding  en plezier te stimuleren en te combineren, introduceert Fitbox een speciaal Smoothie pakket! Een leuk en verantwoord (kerst)geschenk.

Positieve effecten op de werkvloer
Het overduidelijk positieve effect van gezonde voeding op de fysieke gesteldheid, zorgt ervoor dat organisaties hier steeds meer aandacht aan besteden. Niet zo gek, want gezonde medewerkers verzuimen minder en verhogen de duurzame inzetbaarheid. Een eenvoudige en effectieve manier om gezonde voeding te stimuleren onder medewerkers, is het aanbieden van groente en fruit in de bedrijfskantine. Wij hebben hier een originele aanvulling op:

Actie
Om gezonde voeding te stimuleren, heeft Fitbox een unieke actie. Indien u vóór 1 juli 2014 uw (kerst)pakketten bestelt, komt het team van Fitbox bij u op locatie langs voor een geheel verzorgd Smoothie Arrangement voor uw collega’s. Benieuwd naar ons verrassende assortiment?
Bekijk hier ons aanbod.

Voor meer informatie en de mogelijkheden voor uw organisatie kunt u contact met ons opnemen. Ook kunt u direct een mail sturen naar Kees Hoksbergen.