Fit en gezond de zomer in

Kerstpakket Fit Gezond Zomer

Fit en gezond de zomer in is onderdeel van het Vitaliteitsprogramma Fit en Gezond het Jaar Rond (FGJR)

De dagen worden steeds langer, en dit betekent dat de zomer al weer in zicht is. Lekker bijkleuren in de zon met een korte broek en een t-shirt of zelfs alleen een zwembroek aan.

Ben jij er al fysiek (en mentaal) klaar voor? Wij vinden het belangrijk om het hele jaar door fit te zijn, en zeker ook in de wintermaanden is het belangrijk om even net wat fitter en gezonder te zijn, omdat je weerstand dan wel een boost kan krijgen. Veel mensen beginnen echter te trainen voor de zomer. Wat is de gouden tip? En wat zijn de dooddoeners? Fitbox geeft het antwoord.

Veelgehoorde motivatie: ‘’de zwemband”

Voor veel mensen dé reden om voor de zomer ineens weer te starten met intensief sporten:, dat vetrolletje… Velen proberen dit rolletje weg te trainen door eindeloos sit-ups te doen. Door het doen van sit-ups worden wel de buikspieren getraind, maar het laagje vet dat daar overheen zit gaat niet weg. Bovendien, die spieren (de musculus rectus abdominus die in combinatie met de linea alba abdominus het sixpack-effect teweegbrengen) zitten er toch wel. Los van het esthetische aspect is buikvet echter wel een bedreiging voor de gezondheid, vanwege het veroorzaken van bijvoorbeeld een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Waarom komt de training van de buikspieren terug in het Vitaliteitsprogramma Fit en Gezond het Jaar Rond (FGJR) van Fitbox?

– Je rechte buikspieren zorgen voor het naar voren kunnen buigen van je ruggengraat
– Je buikspieren ondersteunen je ademhaling
– Het stabiliseren van je bovenlichaam werkt middels je buikspieren
– Je buikspieren hebben een beschermende functie voor de achterliggende organen

De oplossing voor dit laagje vet kan verdeeld worden in drie onderdelen: cardio, voeding en ontspanning.  Dit komt in Fit en Gezond het Jaar Rond aan de orde rond de thema’s Fit op de werkvloer, Fit in de buitenlucht, Fit thuis en Fit door ontspanning.

Cardio is de sleutel voor het laten verdwijnen van het laagje vet rond de buik. Een paar keer in de week cardio kan al binnen enkele maanden zichtbaar resultaat opleveren.  Met het hartslaghorloge van Fitbox kan elke vorm van cardio geoptimaliseerd worden. Maar het vitaliteitsprogramma FGJR biedt ook inspiratie en motivatie. En wat de gewenste uitkomst ook is, alles start bij inspiratie en motivatie!