Waar moet je op letten bij een ecologisch verantwoord kerstpakket?

Ecologisch Verantwoord Kerstpakk

Het geven van kerstpakketten is nooit zonder milieu-impact, maar we kunnen onze impact wel verminderen door duurzame keuzes te maken. Waar kun je zoal op letten bij het uitzoeken van een ecologisch verantwoord kerstpakket? In dit blog gaan we de verschillende aspecten bij langs, van verpakking tot aan de verzending.

Duurzaam verpakkingsmateriaal

De eerste stap naar een eco-vriendelijk kerstpakket is het gebruik van duurzaam verpakkingsmateriaal. Traditionele geschenkverpakkingen zijn vaak gemaakt van niet-herbruikbare of moeilijk recyclebare materialen. Eco kerstpakketten kiezen voor alternatieven zoals gerecycled papier en kartonnen verpakkingen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ziet er ook nog eens leuk uit.

Zero waste en plasticvrij

Als je echt hardcore duurzaam wil gaan, dan zijn er enkele zero waste opties op de markt. In dergelijke kerstpakketten vind je shampoo bars in plaats van plastic flessen, producten van bamboe en andere natuurlijke materialen. Daarbij moet gezegd worden dat alles in een verpakking eigenlijk al niet zero waste is, ook niet als deze gemaakt is van gerecyclede materialen. Desondanks is het een goede manier om als bedrijf een duurzaam statement te maken en zo min mogelijk afval te genereren met het geven van kerstpakketten.

Zero Waste Pakket

Voor langdurig gebruik

Duurzaamheid betekent ook producten kiezen die lang meegaan. Eco kerstpakketten bevatten items die ontworpen zijn voor langdurig gebruik, zoals duurzame waterflessen of kwalitatief keukengerei. Vergelijk het met de keuze tussen een kunststof kerstboom en een natuurlijke boom: elk jaar een nieuwe boom valt ook niet heel duurzaam te noemen, maar een kunstboom wordt pas duurzaam wanneer je deze minimaal 12 jaar gebruikt. Producten van hoge kwaliteit gaan langer mee en dragen zo bij aan minder afval op de lange termijn.

Duurzame verzending

Bij de verzending van pakketten is er doorgaans er sprake van veel CO₂ uitstoot. Naast de inhoud van het pakket is ook de manier waarop het wordt verzonden van belang. Eco kerstpakketten maken gebruik van duurzame verzendmethoden, zoals CO2-neutrale levering of het gebruik van fietskoeriers in stedelijke gebieden. Bovendien wordt er door ons aandacht besteed aan de efficiëntie van verpakkingen om de ecologische voetafdruk verder te verkleinen.

Eco-Logisch toch? Samen kan het duurzamer

Samen kunnen we onze impact op het milieu verkleinen door dit jaar te kiezen voor een duurzaam kerstpakket. Maak een bewuste keuze voor het milieu, zonder in te leveren op de vreugde en het plezier van het geven. 

Bij FITBOX worden de kerstpakketten ingepakt met eco friendly verpakkingsmateriaal. Ze bevatten duurzame producten voor langdurig gebruik.  Bovendien kun je in veel steden van Nederland de kerstpakketten laten bezorgen door de fietskoeriers van Cycloon! Bij FITBOX kun je dus met een goed gevoel een online bestelling plaatsen, zonder dat het milieu hiervoor de prijs betaalt!

Laten we deze feestdagen het verschil maken, één kerstpakket tegelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *