Nieuws

> Bekijk alle nieuwsberichten

4 positieve trends

22 september 2014

Als werkgever weet je als geen ander wat fitte medewerkers waard zijn. De trendwatcher Adjiedj Bakas signaleerde samen met Adecco Group een aantal gezonde trends op de werkvloer. Je wilt voorkomen dat je collega’s in de ziektewet komen. Het is dus van groot belang dat gezond en verstandig leven gestimuleerd wordt onder de werknemers. Wij hebben voor u de 4 belangrijkste trends uitgelicht:

1.  De gezonde maaltijd

In het verleden is bewezen dat je op een broodje pindakaas de Tour de France niet kunt fietsen. Om goede prestaties te leveren moet je veel energie binnen krijgen door genoeg te eten, maar dan wel op een gezonde manier. De vette hap op de werkvloer zal dan ook plaats gaan maken voor een gezonde maaltijd. Uiteraard spelen wij met ons nieuwe kerstpakket de ‘’Fitbox Taste’ hierop in.

2. Teambuilding

Teambuilding is volgens Bakas tegenwoordig van essentieel belang. Waar vroeger nog netwerkborrels werden georganiseerd, zijn er nu sportieve teamuitjes. Tijdens deze sportieve uitjes kun je als team meer vertrouwen met elkaar opbouwen maar ook gaan focussen op één gemeenschappelijk doel. Ga bijvoorbeeld samen een keer de cursus klimmen volgen of een potje golfen op één van de mooiste pitch&putt banen van Nederland. Fitbox speelt hierop in met het verrassende keuzeconcept, de Fitbox Fitchoice. De Fitchoice is een origineel en uniek geschenk. Hiermee kun je diverse leuke en uitdagende activiteiten verzilveren.

3. Blijf in balans

Net zoals in de topsportwereld krijgen uw collega’s soms te maken met een grote werkdruk. De meeste topsporters zijn meesters in het leegmaken van hun en hoofd en zich te focussen op dat ene grote doel. Maar zij hebben jarenlang training gehad om met deze psychische druk om te gaan. Op de werkvloer is dat helaas niet altijd het geval en word je vaak in het diepe gegooid. Toch is het van groot belang dat je als medewerker in balans moet zijn om scherp te blijven op beslissende momenten.

4. Slaapmanagement

Joop Zoetemelk zei ooit heel wijselijk ‘’ de tour win je in je bed’’.  Zoetemelk nam tussen zijn topprestaties door regelmatig wat rust. Ook op de werkvloer zie je dat de stress aan het toenemen is. Friesland Campina (klant van Fitbox) wist dat slaapmanagement de ideale oplossing was voor dit probleem. Het is daar toegestaan om een ‘’power nap’’ te nemen tijdens werktijd. Bij het Amsterdamse kantoor Accenture gaan ze zelfs nog een stapje verder. In dit kantoor hebben ze slaapruimtes gemaakt voor hun werknemers. Zouden ze daar ook van die mooie hangmatten hebben?

Wilt u weten wat Fitbox voor uw organisatie kan betekenen? Contact ons dan even. Wij denken graag met u mee, zodat u zeker weet dat de juiste aanpak gekozen wordt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referentie 3M

We hebben een maatwerkgeschenk met een sportieve twist ontwikkeld voor alle medewerkers van 3M in Nederland en België. Leuke reacties!

Referentie Nutricia en Danone

Voor Nutricia en Danone Nederland en België, onder andere bekend van de babyvoeding, hebben we een trendy Smoothie kerstpakket ingezet.

Referentie Praxis en Formido

De circa 7.000 medewerkers van de Maxeda DIY Group in Nederland en België ontvingen een Fitbox pakket in een compleet op maat gemaakte uitvoering.

Referentie RUG

Voor de Rijksuniversiteit Groningen stelt Fitbox sinds 2013 elk jaar weer de sportpakketten samen. Een goede en duurzame samenwerking.

Referentie Olympia

Voor Olympia uitzendbureau hebben we het Fitchoice online keuzeconcept ingezet. We hebben alle vestigingen door het hele land tijdig bevoorraad.

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.