Zonder zorgen een kerstpakket verstrekken?

Kerstpakket Kerstbal Gezond

We leven in een aparte, maar vooral onwerkelijke tijd. Hoelang gaat dit nog duren én hoe zien de komende maanden eruit? Een lastige periode waarin werkgevers, als dat mogelijk is, hun medewerkers graag een hart onder de riem willen steken. Een geschenkje als gebaar om medewerkers te bedanken voor hun inzet in deze tijd. Maar kan dit geschenk meegenomen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling? Of komt dan het kerstpakket in gevaar én is er te weinig ruimte in de werkkostenregeling om het pakket belastingvrij te verstrekken?

Werkkostenregeling

Met de werkkostenregeling kunnen vergoedingen en verstrekkingen belastingvrij aan het personeel worden uitgekeerd. In verband met het coronavirus is besloten om de vrije ruimte voor de eerste € 400.000 van de loonsom voor 2020 te verhogen naar 3% en over het meerdere 1,2%. Door de verhoging naar 3% hebben werkgevers de ruimte om in deze moeilijke tijd een extra onbelaste beloning te geven. Door de verhoging kan maximaal € 5.200 extra aan vergoedingen en verstrekkingen ondergebracht worden in de vrije ruimte.

Gezonde kerstpakketten

Door deze verruiming is er ook meer ruimte om belastingvrij een gezond kerstpakket te verstrekken aan je medewerkers. Een extra bedankje in de vorm van bijvoorbeeld een luxer kerstpakket. Wij kunnen het perfecte pakket voor jouw medewerkers samenstellen. Een gezond pakket, een sportief pakket, of juist een traditioneel kerstpakket, voor ieder wat wils. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de pakketten op onze website, of neem direct contact met ons op.