Nieuws

> Bekijk alle nieuwsberichten

Week van de werkstress

31 oktober 2014

Van 3 tot en met 7 november is de week van de werkstress. In deze week wordt aandacht gevraagd voor werkstress in heel Nederland. Elke dag zijn er activiteiten en mogelijkheden om het thema in de schijnwerpers te zetten.

Er wordt van werkdruk gesproken wanneer de eisen die het werk stelt aan een medewerker niet in balans zijn met de mogelijkheden die een medewerker heeft om het werk goed uit te voeren. Werkdruk is onderhand een serieus probleem geworden. Uit onderzoek van TNO blijkt dat vier op de tien medewerkers in Nederland het gevoel heeft veel te moeten doen en erg snel te moeten werken. Ruim één op de acht medewerkers heeft last van burn-outklachten. Werkdruk wordt door medewerkers en werkgevers het meest genoemd als achterliggende oorzaak van ziekteverzuim op het werk.

Werkdruk, wat uit kan groeien tot werkstress en kan leiden tot verzuim of een burn-out, duidt volgens TNO op een organisatorisch probleem. Niet op individuele tekortkomingen. Om deze reden is de week van de werkstress in het leven geroepen. Het is een week waarin een serieus probleem wordt behandeld, maar wel met een positieve insteek. Tal van bedrijven organiseren evenementen om het probleem aan het licht te brengen. Praten over werkdruk en werkstress hoeft geen taboe meer te zijn, aldus TNO.

Voor werkgevers is het belangrijk om medewerkers fit en vitaal te houden. Zieke medewerkers kosten immers meer dan gezonde werknemers. Het mooiste zal dan zijn dat werkgevers aankomende week iets meer letten op de gezondheid van de medewerkers, en die lijn doorzetten richting het einde van het jaar. En hoe kan het jaar mooier afgesloten worden door met die gedachte ook een eindejaarsgeschenk uit te zoeken? Met een eindejaarsgeschenk van Fitbox, zoals de Fitbox Balance,  gaan medewerkers gezond en vitaal 2015 tegemoet. Meer informatie op https://fitbox.nl/aanbod/.

Referentie 3M

We hebben een maatwerkgeschenk met een sportieve twist ontwikkeld voor alle medewerkers van 3M in Nederland en België. Leuke reacties!

Referentie Nutricia en Danone

Voor Nutricia en Danone Nederland en België, onder andere bekend van de babyvoeding, hebben we een trendy Smoothie kerstpakket ingezet.

Referentie Praxis en Formido

De circa 7.000 medewerkers van de Maxeda DIY Group in Nederland en België ontvingen een Fitbox pakket in een compleet op maat gemaakte uitvoering.

Referentie RUG

Voor de Rijksuniversiteit Groningen stelt Fitbox sinds 2013 elk jaar weer de sportpakketten samen. Een goede en duurzame samenwerking.

Referentie Olympia

Voor Olympia uitzendbureau hebben we het Fitchoice online keuzeconcept ingezet. We hebben alle vestigingen door het hele land tijdig bevoorraad.

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.