Voeding en gezondheid

Kerstpakket Voeding Gezondheid

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk gezonde voeding en genoeg sporten is voor de mens. Er zijn vele onderzoeken geweest wat betreft gezondheidskwesties. Maar de Lifestyle website female first  geeft een uitstekende samenvatting van een onderzoek dat aantoont dat niet elke generatie dezelfde behoefte heeft om gezond te blijven.

Uit onderzoek blijkt dat de jongeren tot 35 jaar de behoefte hebben om fit te blijven door middel van gezonde voeding. Voor de leeftijdscategorie 35-55 speelt deze behoefte in mindere mate. Deze generatie heeft maar één behoefte en dat is geluk. De 55-plussers willen hun geheugen blijven trainen zodat ze zich fitter en scherper voelen.

Ook wordt er in het onderzoek beschreven dat vrouwen op latere leeftijd graag scherp willen blijven. De mannen hebben echter aangegeven dat ze op latere leeftijd gewoon hun lichaam fit willen houden. Maar beide doelgroepen hebben gelukkig wel één primaire doelstelling en dat is ‘’happy’’ oud worden.

Maaltijden overslaan
Ook komt er in dit onderzoek naar voren dat 63% van de jongeren tussen 18-24 jaar vaak nog een maaltijd overslaan omdat zij te druk zijn met hun werk. Gelukkig eet 67% van de jongeren in deze leeftijdscategorie meer groente en fruit dan 10 jaar geleden, dit in tegenstelling tot 55+ groep. In deze leeftijdsgroep eet 57% van de 55-plussers meer groente en fruit dan 10 jaar geleden.

Door de druk van de partner letten mannen meer op hun gezondheid. Eén op de vijf mannen geeft aan dat ze gezonder zijn gaan eten omdat hun partner erop aandringt. Bij de andere sekse is dit 10% die de druk van hun partner voelt. Vrouwen gaan zich over het algemeen op latere leeftijd zich zorgen maken over hun gezondheid, dit heeft als gevolg dat 67% van de vrouwen gezonder zijn gaan eten naar mate ze ouder worden.

Als werkgever heeft u veel baat bij vitale en gezonde medewerkers. Waarom zou u dit dan niet combineren met een origineel en vitaal geschenk? Met de kerstpakketten van Fitbox kunt u uw medewerkers bedanken voor het afgelopen jaar en tegelijkertijd een positieve boodschap overbrengen. Benieuwd welke maatwerkmogelijkheden wij bieden en welke originele geschenken we door de jaren heen inmiddels al hebben bedacht? Neem dan gerust even contact op met ons.