Verruiming werkkostenregeling, meer ruimte voor het kerstpakket

Kerstpakket Taste Gezond

Zonder zorgen een kerstpakket aan je personeel verstrekken? Vanaf 2020 is dat mogelijk! De werkkostenregeling wordt namelijk verruimd, hierdoor hebben werkgevers meer ruimte om onbelast een kerstpakket of een geschenk te verstrekken. De verruiming is in de vorm van een verhoogd percentage van 1,7% tot een loonsom van €400.000.

Wat is de werkkostenregeling?

De werkkostenregeling houdt in dat werkgevers onbelast vergoedingen aan werknemers mogen verstrekken. Dit is in de vorm van een kerstpakket, een geschenk of een teamuitje. Hoeveel je onbelast mag verstrekken wordt berekend over de loonsom. Over de eerste €400.000 van de loonsom mag 1,7% uitgegeven worden aan onbelaste vergoedingen. Over het resterende bedrag van de loonsom mag vervolgens 1,2% uitgegeven worden.

Voorbeeld: Een werkgever heeft een loonsom van €600.000. Hij mag over de eerste €400.000 1,7% onbelast verstrekken. Over het resterende bedrag mag hij 1,2% onbelast verstrekken. €400.000 x 1,7% = €6.800 + €200.000 x 1,2% = €2.400. €6.800 + €2.400 = €9.200 dat onbelast verstrekt mag worden. 

Kleinere werkgevers hebben het meeste profijt van deze verruiming. Zij kunnen door deze verruiming gemakkelijker belastingvrij vergoedingen en verstrekken geven, zonder dat zij bang hoeven te zijn voor een eindheffing.

Wil je meer informatie over de werkkostenregeling? Neem dan contact op met Boschland accountants en adviseurs. Zij helpen je graag.

Fitbox Taste

Het kerstpakket Taste is een goed gevuld traditioneel kerstpakket. Een combinatie van heerlijke en eerlijke ingrediënten samengesteld in een pakket. Een pakket waar je met volle teugen van kan genieten.

Wil jij je medewerkers een origineel geschenk of kerstpakket geven? Bekijk dan onze geschenken en pakketten op onze website of vraag onze brochure aan. Wij denken graag met je mee en geven geheel vrijblijvend advies. Laat je door onze geschenken en pakketten inspireren.