Unieke wereldprestatie

Kerstpakket Wereldprestatie

Fitbox inspireert u graag om gezond en vitaal te blijven. Vandaag willen we u laten kennismaken met Amy Hughes. Amy is een 26-jarige fysiotherapeute uit Groot-Brittannië.  Zij zette een uniek wereldrecord neer door  in 53 dagen 53 marathons te lopen. Amy deed dit door mee te doen aan wedstrijden door heel Engeland. Ze liep haar 53ste marathon in Manchester en pakte hiermee het wereldrecord marathonlopen.

Ze begon haar avontuur in Chester met een leuke doelstelling: het verbreken van het record marathonlopen voor vrouwen. Het vrouwelijke wereldrecord bestond uit 17 achtereenvolgende marathons, maar Amy wist van geen ophouden. Ze zette stevig door en wist daardoor zelfs het  record marathonlopen voor mannen, wat op  52 marathons achtereenvolgens stond, ook te verbreken! Amy legde uiteindelijk maar liefst 2234 kilometer af in slechts 7 weken tijd. Ze meldde aan de BBC dat ze zich zeer sterk voelt en zeker nog een stuk door zou kunnen gaan. Als iemand haar zou voorstellen om nog een 54ste marathon te lopen had ze het dus waarschijnlijk wel gedaan. Kortom, wanneer je in een gezonde vibe zit, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Het goede doel

Amy verbrak het record niet alleen voor de eer, maar ook om een goed doel te steunen. Ze haalde door haar deelname meer dan €25000,- op. Dit geld gaat naar een goed doel dat zich inzet voor kinderen die aan een hersentumor leiden. Met dit geld kan er onderzoek gedaan worden naar een snellere diagnose voor deze aandoening.

De Fitbox  Choice

Fitbox steunt graag goede doelen. Ook bieden wij de ontvanger van een Fitbox de keuze om zijn geschenk te doneren.  Met de Fitbox Choice kunt u bijvoorbeeld kiezen om de KWF Kankerbestrijding, Oxfam Novib of de Hartstichting te steunen. Soms is geven nu eenmaal leuker dan krijgen!

Fitbox steunt onder andere: