Tips om je goede voornemens te bereiken

Kerstpakket Gezonde Leefstijl

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd voor een frisse start! Maar ook de tijd van de goede voornemens, we kunnen er niet meer omheen. Beschik jij over de juiste motivatie, of heb je nog een duwtje in de juiste richting nodig? Om je een handje te helpen hebben wij voor de meest besproken goede voornemens een aantal tips op een rijtje gezet.

Doelen bereiken

Eén van de meest besproken onderwerpen aan het begin van het jaar zijn toch wel de goede voornemens. Er wordt enthousiast over de goede voornemens verteld, maar hoe zorg je er nou voor dat je deze motivatie ook vasthoudt? Het antwoordt is erg gemakkelijk: vertel je voornemen niet aan anderen. Zo is er een grotere kans dat jij je doel bereikt. Als je het namelijk met anderen deelt, kan je het gevoel hebben dat je jouw voornemen al hebt bereikt. Wil jij een ander helpen? Vraag dan niet naar zijn of haar goede voornemens.

Minder stress

Stress, een begrip wat de laatste tijd erg vaak voorkomt. Zou het komen door de manier waarop we tegenwoordig leven? Alles moet snel, gemakkelijk en tegelijk. Veel mensen geven dan ook aan dit jaar minder stress te willen, maar is dat mogelijk in de maatschappij waarin we leven? Laten we bij onszelf beginnen en stoppen met multitasken, dit levert namelijk alleen maar stress op én is hierdoor niet efficiënter. Een ander begin is om planten in huis te nemen, planten werken namelijk stressverlagend. Het verzorgen van planten heeft een kalmerende werking op je zenuwstelsel én zorgt daarnaast voor een lagere bloeddruk.

Dan hebben we nog de alsmaar groter wordende digitale stress. Steeds meer mensen lijden onder deze stress, die met name wordt veroorzaakt door onze smartphone. Er wordt sneller en vaker naar de telefoon gegrepen. Tijdens rustmomenten, als je moet wachten, of als je even afleiding nodig hebt. Probeer je telefoon soms even weg te leggen en deze er niet meteen bij te pakken. Neem een momentje voor jezelf, zonder de digitale wereld.

Gezonde leefstijl

Tenslotte het voornemen dat bijna iedereen heeft: afvallen. Hoe raak je die kilo’s nou het beste kwijt? Het begint bij het aanmeten van een gezonde leefstijl. Een combinatie van gezond eten en sporten. Daarnaast zijn de kleine veranderingen in je leefstijl minstens zo belangrijk. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, of ga eens op de fiets naar je werk of de winkel.

Wil jij als werkgever nou ook iets betekenen in de gezonde leefstijl van jouw medewerkers? Geef je medewerkers een extra boost met de gezonde geschenken van Fitbox.