Nieuws

> Bekijk alle nieuwsberichten

Gezond snacken tijdens vergadering

25 april 2016

Een onderzoek van de Universiteit van Wageningen heeft uitgewezen dat het eten van snackgroenten een effectieve manier is om bij medewerkers de groenteconsumptie te stimuleren. De tip van Fitbox is dan ook om eens groente te verstrekken in plaats van af en toe een vette beloning voor het harde werken of de goede resultaten.

Wat zijn snackgroenten?

Snackgroenten zijn stukjes groente die in hapklare brokken zijn gesneden. Een trend die de afgelopen jaren een enorme vlucht geeft genomen.

De Universiteit van Wageningen heeft in samenwerking met meerdere instanties een onderzoek gehouden over de groenteconsumptie onder medewerkers. Veelal kiezen consumenten voor de ongezonde snack zoals een koekje of een gefrituurd hapje. Het probleem hiervan is dat deze snacks het meest voor de hand liggen. Tegenwoordig wordt ook veel fruit aangeboden tijdens een vergadering, een zeer verantwoorde keuze, alleen moet het vaak geschild of gesneden worden wat ook rommel geeft.

In het project ‘Meer groenten en fruit voor iedereen’ onderzocht Wageningen UR de consumptie van snackgoente op de werkvloer. Twee weken lang werden er snackgroente aangeboden aan de medewerkers van FMHaaglanden tijdens vergaderingen. Ook werd dit aangeboden gedurende 6 weken aan 12 bedrijfsrestaurants verspreid over heel Nederland.

Resultaten van het aanbieden van snackgroenten

‘’De resultaten zijn veelbelovend’’ zei Victor Immink van Wageningen UR. De consumptie van snackgroenten tijdens de vergaderingen was gemiddeld 74 gram per persoon per vergadering. Dit komt neer op 37% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten. Bij 25% van de vergaderingen was dit zelfs meer dan 100 gram per persoon.

Werkgevers kunnen medewerkers een duwtje in de goede richting geven, zodat zulke mogelijkheden thuis ook beschikbaar zijn. Middels een saladepakket heeft een medewerker alle tools binnen handbereik om de ideale salade zelf te maken. Zo wordt een medewerker niet alleen op de werkvloer gestimuleerd tot gezond eten, maar ook thuis! En zo’n geschenk is perfect in te zetten als kerstpakket!

Referentie 3M

We hebben een maatwerkgeschenk met een sportieve twist ontwikkeld voor alle medewerkers van 3M in Nederland en België. Leuke reacties!

Referentie Nutricia en Danone

Voor Nutricia en Danone Nederland en België, onder andere bekend van de babyvoeding, hebben we een trendy Smoothie kerstpakket ingezet.

Referentie Praxis en Formido

De circa 7.000 medewerkers van de Maxeda DIY Group in Nederland en België ontvingen een Fitbox pakket in een compleet op maat gemaakte uitvoering.

Referentie RUG

Voor de Rijksuniversiteit Groningen stelt Fitbox sinds 2013 elk jaar weer de sportpakketten samen. Een goede en duurzame samenwerking.

Referentie Olympia

Voor Olympia uitzendbureau hebben we het Fitchoice online keuzeconcept ingezet. We hebben alle vestigingen door het hele land tijdig bevoorraad.

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.