Overheid ondersteunt bedrijven

Kerstpakket Overheid-Verzuim

Het personeel fit houden is niet alleen in het belang van het bedrijf maar ook van het personeel. Het is belangrijk om fit te blijven. Dat vindt Lodewijk Asscher ook. De minister heeft €22 miljoen gekregen van de Europese Unie om bedrijven erin te steunen om fit en gezond te blijven.

Minder ziekteverzuim

Sinds de AOW-leeftijd verhoogd is moeten de Nederlanders nu tot hun 67e doorwerken. Daarom is het belangrijk om de medewerkers fit te houden. Het ziekteverzuim is in 2014 gedaald met 3,8%, dit kan nog lager door uw werknemers te stimuleren door bijvoorbeeld cursussen op te zetten of korting te regelen voor een sportabonnement. Dit staat geheel los van de Arbo-regels, dat zijn de regels waar elk bedrijf zich aan moet houden. Doordat het sporten gestimuleerd wordt zal ook het aantal burn-outs dalen. Daardoor kunnen de werknemers langer en gezonder blijven werken.

Speciaal geldpotje

De Europese Unie heeft minister Lodewijk Asscher €22 miljoen gegeven om bedrijven te helpen om hun personeel langer gezond, gemotiveerd en fit te houden. Als de medewerkers gezond en fit zijn dan kunnen ze langer doorwerken en is er kans op minder verzuim. Er waren vorig jaar 2000 bedrijven die zich meldden voor dit speciale potje, dit potje bedroeg toen €20 miljoen. Als bedrijven zich daarvoor melden kunnen ze maximaal €10.000 aanvragen maar dan moeten de bedrijven wel zelf de helft mee betalen. Ook is het belangrijk om steeds nieuwe kennis op te doen door de vele veranderingen in de arbeidsmarkt. Dit kan leiden tot minder verzuim of burn-out klachten doordat de werknemers tijdig nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Het is natuurlijk niet verplicht om je werknemers te stimuleren. Het is wel beter om in de werknemers te investeren vanwege de hoge AOW-leeftijd. Daardoor is de kans groter dat ze hun werk na zoveel jaar nog steeds met plezier doen en dat ze het ook langer volhouden.

Hoe houdt je het personeel fit?

Sommige mensen vinden het moeilijk om de tijd te vinden voor het sporten. Daarom is het belangrijk dat het personeel gestimuleerd wordt om op het werk aan de slag te gaan. U als bedrijf kunt bijvoorbeeld tijdens de pauze een yogales doen of in plaats van een koffiezetapparaat een sap machine neerzetten. Het is als bedrijf zijnde belangrijk dat u een unieke oplossing vindt. Dat kan met de Fitbox. Die kunt u uniek aanpassen op uw personeel. Zo heeft de Fitbox een wristball in het Energy Basis pakket, daarmee kunt u uw armspieren trainen terwijl u even pauze heeft. Loopt u vaak trappen op uw werk dan kunt u het hartslaghorloge in het Energy Extra pakket gebruiken. Die berekent de hartslag en de hoeveelheid calorieën die worden verbrand, gebaseerd op de van tevoren ingedeelde leeftijd, gewicht en sekse. Is het hardlopen toch wel interessant en wilt u het graag uitproberen, lees dan het boek ‚Gezond Bewegen’ die u kunt vinden in het Energy Exclusief pakket. Het is ook mogelijk om wat oefeningen te doen tijdens het werk. Met de fitband kunnen er talloze oefeningen gedaan worden. De fitband is makkelijk te gebruiken en handig om mee te nemen naar het werk.