Nieuws

> Bekijk alle nieuwsberichten

Movember

19 november 2017

In november 2003 besloten 30 Australische mannen hun gezichtsbeharing te laten staan. Ze lieten een snor staan waar de Kerstman alleen maar van kon dromen. Een snor trekt natuurlijk de aandacht van de medemens. Hierdoor konden deze mannen een dialoog aan gaan over de ziekte prostaatkanker. Al snel werd deze groep mannen steeds groter en werd het een wereldwijd succes. De maand Movember was hiermee geboren.

Donaties en evenementen

De stichting Movember heeft inmiddels meer dan 409 miljoen euro aan donaties opgehaald. De donaties gaan naar ruim 800 onderzoeksprojecten op gebied van prostaatkanker over de hele wereld. De Nederlandse giften gaan onder andere naar het Erasmus Medisch Centrum, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en het Radboudumc. Naast de donaties worden er in deze maand ook diverse evenementen georganiseerd. Eén van deze evenementen is de wereldrecordpoging Shave Down. 13 barbiers hebben in 6 uur tijd 164 mannen op een klassieke wijze glad geschoren. Met deze prestatie hebben de barbiers een wereldrecord neergezet.

Regels Movember

Uiteraard zijn er een aantal spelregels waaraan de mannen zich moeten houden. Allereerst moeten de deelnemers zich op 1 november helemaal glad scheren. Vervolgens moeten de mannen 30 dagen hun snor laten groeien. Het laten groeien van baarden en sikjes telt niet mee voor de campagne Movember. Uiteraard zal het laten staan van de snor veel aandacht trekken bij de mensen om je heen. Probeer deze aandacht te gebruiken om gesprekken te voeren over de ziekte prostaatkanker. Daarnaast is het de bedoeling om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor prostaat- en teelbalkankeronderzoeken. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van een sponsorbijeenkomst of een sporttoernooi.

Fitbox Choice

Fitbox heeft door de jaren heen meerdere goede doelen aan zich weten te binden. Daarmee bieden wij de ontvanger van de Fitbox Choice de keuze om zijn of haar geschenk te doneren aan één van deze goede doelen. De ontvanger kan op deze manier onder andere de Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding of Oxfam Novib steunen. Want soms is geven nu eenmaal leuker dan krijgen! Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de positieve geschenken van Fitbox? Neem dan even contact met ons op.

Referentie 3M

We hebben een maatwerkgeschenk met een sportieve twist ontwikkeld voor alle medewerkers van 3M in Nederland en België. Leuke reacties!

Referentie Nutricia en Danone

Voor Nutricia en Danone Nederland en België, onder andere bekend van de babyvoeding, hebben we een trendy Smoothie kerstpakket ingezet.

Referentie Praxis en Formido

De circa 7.000 medewerkers van de Maxeda DIY Group in Nederland en België ontvingen een Fitbox pakket in een compleet op maat gemaakte uitvoering.

Referentie RUG

Voor de Rijksuniversiteit Groningen stelt Fitbox sinds 2013 elk jaar weer de sportpakketten samen. Een goede en duurzame samenwerking.

Referentie Olympia

Voor Olympia uitzendbureau hebben we het Fitchoice online keuzeconcept ingezet. We hebben alle vestigingen door het hele land tijdig bevoorraad.

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.