Minder stress, 4 tips

Kerstpakket Minder Stress Tips

Resultaat telt in de huidige maatschappij. Maar op de langere termijn is vooral het stress-vrij werken een efficiënte vorm om resultaat te bereiken. En dat stimuleert het team van Fitbox van harte. Daarom geven wij vier tips die sowieso werken.

1. Stimuleer effectieve pauzes
Het effect van een pauze kan groot zijn; doordat je weer opgeladen bent neemt je concentratie toe, kom je tot creatieve ideeën en doe je nieuwe energie op waarmee je vervolgens aan de slag kunt. Maar, dit werkt alleen wanneer je pauze niet lijkt op je werkzaamheden. Dus, wissel computerwerkzaamheden niet af met het bekijken van nieuwsberichten op internet. Het is beter om even naar buiten te lopen alvorens de mouwen weer op te stropen.

2. ‘’Langer werken”
Rek je even lekker uit. Dat klinkt een beetje lui, maar activeert juist hersenactiviteit en zorgt voor een fysieke ontspanning. Sta rechtop en maak jezelf zo lang mogelijk. Strek je uit en wijs met je vingers naar het plafond. Ga vervolgens op je tenen staan, en probeer jezelf nog langer te maken. Stimuleer dat je collega’s hier ook bij aanhaken!
(dit type oefening kan je erg goed doen met de Fitband)

3. Ontspan door een wandeling
Op een stoel zitten in de kantine is geen ontspanning. Een lunchwalk met collega’s wel. Overdrijf hierbij niet, een kwartiertje is lang genoeg. Eet daarna met aandacht in 10 minuten een gezonde boterham en wat fruit, zo houd je het vele malen langer uit.

4. Even rustig ademhalen
Zit je weer op je werkplek? Ga recht zitten en haal diep adem door je neus, waarbij je buik uitzet bij het inademen (en dus niet je borst). Houd vervolgens je adem 4 tellen vast en laat de lucht langzaam ontsnappen door een kiertje tussen je lippen. Dit is ook erg goed te combineren met de vorige tip. Zo voel je je fitter in een wip!

Fitbox helpt jouw organisatie graag aan vitalere medewerkers. Meer weten over vitaliteit het jaar rond? Geef dan een seintje aan Kees Hoksbergen ([email protected]).