Kerstpakket met thee

Kerstpakket Thee

Op de werkvloer van Fitbox wordt regelmatig een kopje thee ingeschonken. Omdat thee goed past in een gezond voedingspatroon, hebben wij met de Relax Exclusief een ontspannend kerstpakket samengesteld. Ook in de Fitbox Food en de Fitbox Balance vindt u thee terug. In deze kerstpakketten wordt namelijk de trendy teatube met groene thee aangeboden. Maar welke werking heeft thee nou eigenlijk op ons lichaam? Lees hieronder 5 voordelen van een gezonde kop thee:

1. Verkleint de kans op kanker

Veel studies hebben uitgewezen, dat het risico op kanker verminderd kan worden door het nemen van antioxiderende polyfonen. Het is een feit dat thee veel antioxiderende polyfonen bevat en hierdoor helpt bij het verkleinen van de kans op kanker.

2. Gezonde bloeddruk

Een gezond persoon heeft normaal gesproken een bloeddruk van 120/80. Mensen die minimaal één kopje thee per dag drinken hebben 50% minder kans op een hoge bloeddruk of hypertensie dan mensen die geen thee drinken. Ook hierbij spelen de polyfonen een grote rol. De polyfonen zorgen ervoor dat je bloedvaten lekker soepel blijven waardoor de kans aanzienlijk kleiner wordt dat je bloeddruk.

3. Afvallen dankzij thee

Uit verschillende studies blijkt dat de stofwisseling (metabolisme) wordt bevorderd met 4% door het drinken van groene thee. Het lichaam verbruikt dus meer calorieën door het verhoogde metabolisme. Daar bovenop komt nog eens dat 1 kopje thee 0 calorieën bevat. Thee is naast water dus het beste drankje om te drinken tijdens het afvallen.

4. Een stralende huid

De huid wordt gehydrateerd en gereinigd door de thee, waardoor deze er jonger en stralender eruit zal gaan zien. Thee kan ook functioneren als zonnebrandcrème wanneer je dit direct aanbrengt op de huid. Om deze reden zie je vaak zonnebrandcrèmes op basis van thee extracten.

De Amerikaanse Academie van Dermatologie heeft uitgewezen dat thee net zo goed werkt tegen acne als benzolperoxyde. Benzolperoxyde is één van de belangrijkste chemische bestrijdende middelen.

5. Beschermt botten

Ook is het merkbaar aangetoond dat de beendichtheid merkbaar groter wordt bij mensen die wel thee drinken. De voornaamste reden hiervoor is dat thee het oestrogeen nabootst. Het oestrogeen is een hormoon dat bekend staat de botsterkte te bevorderen. Een andere studie heeft uitgewezen dat vrouwelijke theedrinkers 60% minder kans hebben op reumatische klachten.

Benieuwd welk welness kerstpakket het beste past bij uw organisatie? Bekijk dan ons aanbod of neem contact met ons op voor een gratis advies op maat. U wenst uw collega’s toch ook een gelukkig nieuwjaar?