Nieuws

> Bekijk alle nieuwsberichten

8 hardlooptips

20 maart 2014

De zon wint steeds meer terrein, de temperaturen lopen op en de mensen worden vrolijker. Het is duidelijk, het voorjaar is officieel begonnen.

Met de start van het voorjaar komen mensen in beweging. Wij dragen hier graag aan bij. Fitte en vitale collega’s zitten vaak lekkerder in hun vel en zijn productiever. Met deze handige hardlooptips kunt u alvast de eerste stappen zetten.

1. Lees en praat over hardlopen
Door te lezen weet je wat het effect van sporten voor je lichaam en geest is. Praten met anderen zorgt voor extra persoonlijke motivatie.

2. Stel haalbare doelen voor jezelf
Elk behaald doel werkt motiverend voor een volgende training.

3. Warming-up
Doe voor je training altijd een warming-up en na afloop een cooling-down, dit voorkomt blessures. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een Fitband.

4. Beginners lopen vaak te hard van stapel
Bij het lopen van de duurloopjes moet je nog rustig kunnen praten zonder al te veel te hijgen. Leer te luisteren naar je lichaam. En doe wat met de signalen die je lichaam geeft.

5. Laat een extra sleutel maken
Je hoeft dan niet met een hele bos sleutels te gaan hardlopen. De Phoneholder heeft hier een speciaal vakje voor.

6. Maak van het hardlopen een levensstijl
Probeer vaste momenten aan te houden voor de training. Pas ook je eetgewoontes aan. Gebruik iedere dag 200 gram groente en 2 stuks fruit. Zorg daarnaast voor een goede verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten.

7. Gebruik hardloopschoenen
Kies een schoen die geschikt is voor je je loopstijl, lichaamsgewicht, type voet en trainingsomgeving. Een goede schokdemping en stabiliteit voorkomen een verkeerde loophouding en verkleinen de kans op blessures. Laat je hierover informeren bij een gespecialiseerde hardloopwinkel.

8. Ga samen hardlopen
Wanneer je samen traint zet je betere prestaties neer en blijf je gemotiveerd.

Referentie 3M

We hebben een maatwerkgeschenk met een sportieve twist ontwikkeld voor alle medewerkers van 3M in Nederland en België. Leuke reacties!

Referentie Nutricia en Danone

Voor Nutricia en Danone Nederland en België, onder andere bekend van de babyvoeding, hebben we een trendy Smoothie kerstpakket ingezet.

Referentie Praxis en Formido

De circa 7.000 medewerkers van de Maxeda DIY Group in Nederland en België ontvingen een Fitbox pakket in een compleet op maat gemaakte uitvoering.

Referentie RUG

Voor de Rijksuniversiteit Groningen stelt Fitbox sinds 2013 elk jaar weer de sportpakketten samen. Een goede en duurzame samenwerking.

Referentie Olympia

Voor Olympia uitzendbureau hebben we het Fitchoice online keuzeconcept ingezet. We hebben alle vestigingen door het hele land tijdig bevoorraad.

Inschrijven nieuwsbrief

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.