Vitaliteit medewerkers MKB

Kerstpakket Wat Is Vitaliteit

Het midden- en kleinbedrijf investeert in toenemende mate in de vitaliteit van medewerkers.

Meer dan de helft van het MKB heeft een plan van aanpak, driekwart voert actief verzuimbeleid en 72 procent investeert bewust in een gezonde en veilige werkplek. Dat blijkt uit de bedrijfsgezondheidscheck van Menzis en MKB-Nederland, die door 500 ondernemers is ingevuld.

Het langer doorwerken en een vooruitzicht van een structureel tekort op de arbeidsmarkt, maakt het belang van gezonde en vitale medewerkers nog groter. Ook de kosten en vervangingsvraag bij zieke medewerkers doet het belang van structureel (preventief) beleid toenemen.

Uit ervaringscijfers blijkt dat de productiviteit stijgt (+ 5 procent) en het verzuim daalt (tot – 15 procent) als medewerkers vitaal zijn. Het is daarbij goed voor het werkklimaat en leidt tot minder verloop. Driekwart geeft aan het ziekteverzuim goed in de gaten te houden en snel in actie te komen als een medewerker verzuimt, zo laten de uitkomsten van de eerste vijfhonderd scans zien.

Ruim de helft is actief met preventie van gezondheidsproblemen – ook in de persoonlijke sfeer – en nog eens 54 procent biedt medewerkers persoonlijke ondersteuning om gezond te blijven en problemen te voorkomen. Fitbox speelt hier op in met geschenken die vitaliteit bevorderen. Bekijk ons aanbod en zie welke cadeaupakketten bij uw organisatie passen.